Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Yeni doğmuş bir bebeğin ilk banyosunu geciktirin

Yeni doğmuş bir bebeğin ilk banyosunu geciktirmesini neden tavsiye ediyoruz:
Bebekler, ciltlerinin üzerinde vernix adı verilen beyaz bir madde ile doğarlar. Vernix, enfeksiyonları önleyen bir çeşit doğal  merhem gibidir. Yıkamak, hele ki şampuan  kullanmak vernixi  bozar. Şampuanın ya da losyonun parfümü hem bebeğinizin muhteşem kokusunu götürür hem de bebeginiz sizin kokunuz yerine kimyasal kokuları alır. 

Doğumdan hemen sonra bir bebeğin yıkanması hipotermiye (vücut ısısının düşmesine) ve hipoglisemiye (düşük kan şekerine) yol açabilir. Banyo, ağlama, stres ve stres hormonlarının salınmasına neden olur. Stres hormonları bebeğin kan şekerinin düşmesine neden olabilir, bu da bebeğin yorulmasına ve uykulu hale gelmesine neden olarak kan şekerinin daha da düşmesine neden olabilir.  

Yeni bebeklerin anneleri ile birlikte TenTeneTemas halinde olmaları gerekir.  Sağlıklı ve herhangi bir sorunu olmayan bebegin hayatın ilk  dakikalarını bir sağlık çalışanı ile degil anneyle geçirilmelidir. Bu değerli birkaç dakika, bebek ve ebeveynler arasında bağlantı kurmak için çok önemlidir. Annenin göğsünde  tutulan bebekler daha iyi kan şekeri ve sıcaklık kontrolüne sahip olurlar ve emzirilirler. 

Banyo bekleyebilir!
Yıkanmamış bebeği kimse eldivensiz ellemek istemez. Bu da bebeğinizi yabancı ellerden korur.
Anne dinlendikten hatta eve geldikten sonra kendi bebeğini kendi yıkayabilir. Ebeveynler, bebeklerini yıkamaktan keyif alırlar. Bebeğin ilk banyosu aileniz için hoş bir anı olabilir.

Unutmayın, bebeğiniz doğduğunda "kirli" değildir. Amniyon sıvısı sterildir yani tertemizdir. Eğer bebeğin üzerine kan vb kuruduğunda rahatsız edebilecek birşey bulaştıysa o yıkanabilir yada nazik bir şekilde silinebilir. Karşı olduğumuz şey, anneler tarafından yeni doğmuş bebeklerinin kirliymiş gibi görülmesi ve sanki hamamdaki bir yetişkinmiş gibi köpürtüle köpürtüle yıkanmasını iyi birşey olarak algılamalarıdır. Hatta bazen (daha hayatında cildine hiçbirşey değmemiş olan) yenidoğanın onu koruyan vernixi bezlerle silinerek uzaklaştırılmaktadır. 
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: