Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Pet şişede turşu yapmanın zararları nelerdir

Satılan pet şişeler tek kullanımlıktır.Suyunu içtikten sonra onu kullanmamalıyız.Kalemlik,kutu gibi bazı ihtiyaçlar için pet şişeler kullanılabilir.Kışın sofralarımızın önemli bir yiyeceği olan turşuları ister kendiniz yapın, ister çarşıdan ya da köy pazarlarından alın, dikkat edilmesi gereken iki önemli unsur vardır. İlki nasıl bir kabın içinde olduğu ve hangi malzemeden yapıldığı, ikincisi ise kullanılan malzemenin tazeliğidir turşuların içinde bulunduğu kaplar asla daha önce kullanılmış pet şişeler olmamalıdır. Bu iki ayrı sağlık sorununa yol açar. Birincisi hijyenik açıdan tamamen sağlıksızdır. Daha önce kimin, ne şekilde kullandığını bilmediğiniz, birilerinin ağzını değdirdiği bir şişenin kullanılması söz konusudur.
Turşuyu cam kaplarda, taze malzemelerle ve az tuz kullanarak yapın…

“Turşunun gerek yapım süreci, gerekse saklanması son derece önem arz eder.” “Eğer turşu yapacağımız sebze küflü ya da çürük olursa zamanla içerisindeki mikroorganizmalar ortama toksin salgılar. Biz bunlara mikotoksin deriz. Böyle bir ürünün tüketilmesi başta kusma, zehirlenme gibi belirtiler gösterebildiği gibi sindirim sisteminde kanser tetikleyicisine de dönüşebilir. Gerek sebzelerin küflü ve çürük olması, gerekse de pet şişelerin içine kurulması ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Turşu kış mevsiminde, içinde barındığı bağışıklık sistemini destekleyen bakteriler açısından sağlıklıdır. Turşunuzu, taze sebzelerle, az tuzlu olarak, cam kaplarda hazırlayın.”

Bu bilgiler ışığında turşu suyu asidik bir ortamdır.Asidik ortamda plastik daha hızlı erimektedir.Yani plastik parçalanarak plastik bileşenleri turşu suyuna karışmış olacaktır.Buda plastikte ki zararlı bileşenlerin turşuya geçmiş olacaktır.Kanser gibi bir çok yan etkisi mevcuttur. Plastik çözünmesi yıllar sürsede asidit ortamda daha hızlıdır. Önceki konumuzda Çin’de plastik tuz alarmı verilmiştir.

“Pet şişleri çöpe atmak yerine “Geri Kullanmak” amacıyla yaratıcı yeteneğinizi kullanıp yepyeni bir takım ürünler yapmak mümkün. Soğanlı bitkileri yetiştirmek ve filizlendirmek, süs biberi yetiştirmek için saksı niyetine kullanabileceğiniz gibi, içerisine su koyup ters çevirip saksınıza sapladığınızda çiçeğinizin sürekli su emebilmesine yardımcı olabilirsiniz.

İçine biraz su koyup kaloriferlerin üzerlerine yerleştirerek odayı nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Çeşitli malzemelerle kaplayıp boyayıp kalemlik, peçetelik, tığlık, çiçeklik, bileklik, mini abajur, vazo, dekupajla saksı, sepet gibi ürünler yapmak ve böylelikle değerlendirmek de mümkün olabilir. Eğer bunlara ayıracak vaktiniz yoksa yapmamız gereken tek şey, pet şişeleri ayrıştırıp doğrudan “Geri Dönüşüm”lerini sağlamaktır.”

Peki Neden Zararlıdır:

Yapılan araştırmalarda bazı plastik türlerinin zararlarından dolayıdır.Özellikle turşu suyu asidik bir ortama sahip olduğu için plastiği daha hızlı parçalamaktadır.Parçalanan bu plastik bileşenleri turşuya ve turşu suyuna karışmaktadır.Bu sebepten dolayı turşularımızı cam kavanozlarda yapmalıyız.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: