Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Evlilik ilişkiler de en büyük sorun

Ilişkiler de en büyük sorun çiftlerin aynı dili konuşamaması ve birbirlerinin düşüncelerini anlamak istemeyerek kendi düşüncelerini kabul ettirmeye veya dayatmaya çalışmaları.
Çitflerin sevgi dili birbirinden farklı olabilir.

Çitflerin mantığı farklı çalışabilir.
Çitflerin sorumluluk algısı farklı olabilir.
Çitflerin ihtiyaçları farklı olabilir.
Çiftlerin öfke kaynakları farklı olabilir.
Çiftlerin hassasiyetleri farklı olabilir.
Çiftlerin önem sıralamaları birbirinden farklı olabilir.
Çiftlerin hayata bakış açıları birbirinden farklı olabilir.
Çiftlerin kaygıları birbirinden farklı olabilir.
Çünkü çifti oluşturan bireyler birbirinden farklı.
Farklı aile sistemlerinden geliyorlar. Birbirleriyle evlenene kadar yaşamlarını idame ettirdikleri düşünce, duygu ilişki kurma sistemleri vardı.

Bu sizden yıllarca öncesinden bu yana kendi içinde işlevsel bir yaşam kazandırmıştı.Şimdi birden bire kalkıp artık bunlardan vazgeç sen yanlışsın demek ve bundan vazgeçmek ne kadar doğru olabilir?Ötekinin doğrusundan vazgeçmesini istemek yerine birbirimizi anlamayı öğrenmeliyiz.

Karikatürde ki örnekten ilerleyelim.

Kadın ilişkide ki alınması gereken sorumluluktan bahsederken, erkek almış olduğu sorumluluklardan bahsediyor.Bu iletişimin kopuşü iki kişinin sorumluluk anlayışında ki farklılıktan kaynaklanıyor.Bu farklılık olabilir. Önemli olan farklı düşündüğümüzü anlayıp, ihtiyaçlarımızı ifade edip ötekinin de ihtiyacını anlamak.

Kadın erkeğe; bunları yaptığın için çok teşekkür ederim, ilişki de başka sorumluluklar almana ihtiyacım var diyerek neye ihtiyacı olduğunu eleştirmeden, yanlışlamadan ve değersizleştirmeden ifade etmeli.

Erkek kadına; aşkım şimdi senin ne demek istediğini ve sorumluluktan kastının ne olduğunu daha iyi anlıyorum. Bu açıdan hiç bakmamıştım artık daha dikkatli olacağım. ( ben onları bilmem yapabildiğim bu kadar işte demek ilişkiyi zedeler)

Kadın; birden bunun olmasını beklemiyorum aşkım. Anladığım kadarıyla bunun gelişmesi için zamana ihtiyacımız var. ( konuştuk artık hemen değişsin bakış açısı yanlış. Daha geçen söyledim ya sana, diye kızmak bu değişimi engeller)

Şeklinde bir diyalog iletişimi tıkamaz aksine geliştirir olgunlaştırır.

Çiftler genelde evlenmeden önce yıllar içinde dizayn ettikleri evliliği yaşamayı bekliyorlar. Olması gereken evlilik hayali ile yada olmasından korktukları evlilikten kaçarak yaşıyorlar.

Ama evlilik ve ilişki böyle bir şey değil.

İki kişinin birlikte geliştirdikleri bir yapıdır evlilik, ilişki.Önceden planlanamaz. İlişkinizin yaratıcısı sizsiniz. Eşlerden biri tek başına sorumlu olamaz.İlişkinizin dinamiğini anlayın ve kendi adınıza gerekeni yapmakla başlayın.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: